Снимка: МВР, архивРазбита е организирана престъпна група, издавала фалшиви лични документи. Това

...
Снимка: МВР, архивРазбита е организирана престъпна група, издавала фалшиви лични документи. Това
Коментари Харесай

Разбиха организирана престъпна група за фалшиви документи

Снимка: Министерство на вътрешните работи, архив

Разбита е проведена незаконна група, издавала фалшиви лични документи. Това съобщи на брифинг представителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева, написа Novini.bg.

" За правенето на паспорт от групата са прибрали 600 лв., за шофьорска брошура 300 лева, а за задгранична 350 евро. Изготвянето на тапия за висше обучение е коствала 600 лева Неистински акт за раждане е коствал 130 лева Клиентите са били от балкански страни и арабски държави. Основните клиенти за подправени документи са били от Северна Македония, Албания и Косово ", сподели още тя.

" На 15 ноември са осъществени претърсвания на адреси. Установен беше автосервиз, самостоятелен като работилница за подправени документи. Един от обвинените беше заловен до момента в който прави неистински документ на компютър ", допълниха от Спецпрокуратурата.

" Бяха конфискувани фалшиви документи, голям брой заготовки за изготвяне на неистинен персонални карти. Бяха открити печати, паспорти и същински документи. Претърсванията са осъществени в София, Варна и Кюстендил. Изготвяни са и фалшвии визи – от татко и щерка. Групата е била доста профилирана в правенето на пластиките. Паспортите са били изготвяни от такива, които са били отвън употреба, оповестени за изтекли или изгубени ", разкри Милева.

" Бяха открити  100 неистинен еврови банкноти, както и голям брой персонални данни – растеж, цвят на очи и ЕГН-та. Видимо не са се различавали от същинските документи ", добави представителят на Специализираната прокуратура.

" Привлечени са като обвиняеми 6 лица. На някои са повдигнати обвинявания. Един от тях е с домакински арест поради влошено здраве, различен е пуснат с парична гаранция. Всички членове на проведената незаконна група са престъпно проявени. Почти всички са известни на ГДБОП, а един от тях е лежал в затвор в Германия за разпространение на подправени документи ", разясниха от Спецпрокуратурата. 

" На 13 беше обезвредена и друга незаконна група – такава за проституция. Те са проституирали в Италия, Германия и в България ", приключи Сийка Милева. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР